28.12.11

Δωράκια έκπληξη για τις χριστουγεννιάτικες κάλτσες!!!

Χρόνια Πολλά!!!!!!!!!!!! Εύχομαι να περάσατε υπέροχα τα Χριστούγεννα μαζί με τους αγαπημένους σας ανθρώπους! Πάντως το κρύο καλά κρατεί! Πώς θα καταλάβουμε άλλωστε και Χριστούγεννα χωρίς παγωνιά; Σας ζηλεύω πολύ που εσείς εκεί στα ύψη έχετε και χιόνι!!! Αααχχχ!
Γειτονάκια μου καλά, σήμερα θα σας παρουσιάσω μια εύκολη κατασκευή για μικρές εκπληξούλες που θα κρύβονται στις κρεμασμένες κάλτσες και πραγματικά θα ξετρελάνει τα πιτσιρίκια σας! Πρόκειται για καραμελίτσα "ειδικού μεγέθους" λόγω της περίστασης και μπορεί να περιέχει ό,τι φανταστείτε! 
Εγώ έφτιαξα χθες δύο για να δωρίσω στη βαφτηστήρα μου και στο αδερφάκι της! 
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι χαρτόνι (κατά προτίμηση άσπρο), κόκκινη κορδέλα (ή λωρίδες από κόκκινο χαρτόνι), τον χάρτινο κύλινδρο από το ρολλό κουζίνας, διαφανής ζελατίνα,  κόλλα και ψαλίδι.




Καταρχήν έκοψα τον κύλινδρο από το ρολό κουζίνας στα δυο και έπειτα το άσπρο χαρτόνι σύμφωνα με τις διαστάσεις των δύο μικρότερων κυλίνδρων.
Έπειτα κόλλησα στο άσπρο χαρτόνι λωρίδες από την κορδέλα, σε ίσες αποστάσεις, και στη συνέχεια τύλιξα μ' αυτό τον κύλινδρο αφού προηγουμένως είχα προσθέσει κόλλα.






Γέμισα την καραμελίτσα μου με σοκολατάκια, έκοψα κι ένα κομμάτι από τη ζελατίνα για το περιτύλιγμα. Την στερέωσα στο πλάι με κορδέλα και ... έτοιμη η έκπληξη!!!!!!!!




Πώς σας φαίνεται;

Τι να γίνει που θέλει και ο Άγιος Βασίλης λίγη βοήθεια!!!!


Καλή Πρωτοχρονιά να έχετε!!!

22.12.11

Τα γλυκά των Χριστουγέννων! Μελομακάρονα ... Κουραμπιέδες ...

Hallo everyone! Πολύ χαίρομαι που κάνω αναρτησούλα και πάλι γιατί ομολογώ πως ένα στερητικό σύνδρομο το έπαθα η γυναίκα όμως οι περισσότερες μανούλες θα με καταλαβαίνετε ... δεν περισσεύει χρόνος και ειδικά όταν εργάζεται κανείς. Ζητώ συγγνώμη που δεν αφήνω σχόλια στα σπιτάκια σας, ελπίζω να με συγχωρέσετε, σύντομα θα επανορθώσω!
Φέτος τα Χριστούγεννα άργησα πάααααρα πολύ να φτιάξω τα γλυκάκια μου και παρόλο που έγιναν με αρκετό άγχος και βιασύνη, είναι πετυχημένα!
Για να ικανοποιήσουμε βέβαια τα γούστα όλων δεν αρκεστήκαμε μόνο στα κλασικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες, κάναμε και μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας (δική μου παραλλαγή) και είναι τέλεια! Μμμμμ!


Οι συνταγές είναι από το περιοδικό Realfood (με κάποιες μικρές αλλαγές, προσαρμοσμένες στα δικά μου γούστα)

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Για τη ζύμη
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/4 κούπας κονιάκ
1/2 κούπα φυτικό μαγειρικό λίπος λιωμένο (εγώ έβαλα μινερβίνη με βούτυρο γάλακτος)
1 κούπα ζάχαρη
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα

Για το σιρόπι
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Για το γαρνίρισμα
1 1/2 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο

Χτυπήστε 4' στο πολυμίξερ στη δυνατή ταχύτητα τα υγρά υλικά, τη ζάχαρη και το ξύσμα (εγώ χρησιμοποίησα αυγοδάρτη).
Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλλα και ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε τα υγρά υλικά μέσα στο μπωλ με το αλεύρι και ανακατέψτε αρχικά με ένα κουτάλι. Ζυμώστε ΕΛΑΦΡΑ το μείγμα, προσέχοντας να βραχεί καλά όλο το αλεύρι.
Κόψτε κομμάτια από ζύμη, ανοίξτε τα σε χοντρό κύκλο με ένα μικρό πλάστη και κόψτε από αυτά όμορφα σχέδια με μικρά κουπ πατ.
Αραδιάστε τα σε ταψί, χωρίς να το βουτυρώσετε, και ψήστε στους 175 βαθμούς κελσίου, 20' περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
Όσο ψήνονται, ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό 5', αφαιρέστε τον αφρό και περιχύστε τα μελομακάρονα, αμέσως μόλις τα βγάλετε από το φούρνο.
Αφήστε να σταθούν 2', αναποδογυρίστε τα και αφήστε τα να σταθούν άλλα 2', να τραβήξουν σιρόπι, αλλά όχι να μουλιάσουν. (Εγώ σ' αυτό το σημείο μόλις τα έβγαλα από το φούρνο, τα βούτηξα στο κατσαρολάκι με το σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα και τα έβγαλα. Έτσι δεν είναι πάρα πολύ σιροπιασμένα, είναι όμως και τραγανά και αφράτα. Εξαρτάται από εσάς πώς θέλετε να είναι).
Ανακατέψτε τα καρύδια, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και πασπαλίστε ένα ένα μελομακάρονο.




σιροπιασμένα, έτοιμα για επικάλυψη σοκολάτας

Για την παραλλαγή με τη σοκολάτα, έλιωσα δύο κουβερτούρες μαζί με 100 γρ. βούτυρο σε μπεν μαρί. Άφησα για λίγο να κρυώσει το μείγμα και μετά βούτηξα ένα ένα τα μελομακάρονα στη σοκολάτα. Έπειτα τα έπιασα με ένα πιρούνι, για να φύγει η περίσσια σοκολάτα, και τα άπλωσα σε μια λαδόκολλα για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.






ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ


500 γρ. βούτυρο γάλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες ή μία ράβδο βανίλιας σχισμένη
1 κούπα ασπρισμένα και καβουρντισμένα αμύγδαλα, αλεσμένα (εγώ δεν τα έβαλα)
4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ανθόνερο
ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα




Σε ένα τηγάνι αραδιάστε τα αμύγδαλα και ανακατεύοντας επάνω σε δυνατή φωτιά, ψήστε τα, ώσπου να αρχίσει να σκουραίνει το χρώμα τους. Χτυπήστε τα στο μπλέντερ να αλεστούν. Μπορείτε να τα αλέσετε λίγο ή να τα κάνετε σκόνη ανάλογα αν θέλετε οι κουραμπιέδες να έχουν σκληρά κομματάκια ή όχι.
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας, εάν χρησιμοποιήσετε ράβδο βανίλιας, να ασπρίσουν. Το μείγμα πρέπει να είναι λευκό, αφράτο και πηκτό.
Εάν χρησιμοποιήσετε βανίλια σε σκόνη, ανακατέψτε τη με το αλεύρι. Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε το αλεύρι λίγο λίγο, ζυμώνοντας ΕΛΑΦΡΑ το μείγμα. Ρίξτε τα αμύγδαλα και ζυμώστε λίγο ακόμη. Μην παραζυμώσετε το μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα δάχτυλα ρίξτε κι άλλο αλεύρι ώσπου η ζύμη να πλάθεται χωρίς να κολλάει.
Κόψτε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίξτε τα με το χέρι σας σε φύλλο πάχους 4 εκ. Κόψτε από αυτό με κουπ πατ αστέρια.
Αραδιάστε σε αβουτύρωτο ταψί και ψήστε τα στους 175 βαθμούς κελσίου έως ότου ροδίσουν ελαφρά, περίπου 30' .
Όσο ψήνονται στρώστε ζάχαρη άχνη σε ένα αλουμινόχαρτο και αραδιάστε επάνω σ' αυτήν τους κουραμπιέδες αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο. Ραντίστε με λίγο ανθόνερο και κοσκινίστε επάνω τους με το μεγάλο σουρωτήρι άφθονη ζάχαρη άχνη, όσο είναι ακόμη ζεστοί.
Αφήστε να κρυώσουν καλά και μεταφέρετέ τους σε πιατέλα.





Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος ...
Σας παρουσιάζω τα κουραμπιεδάκια της μικρής πριγκίπισσας!




Merry Christmas!!!


10.12.11

Ένα βραβείο που με συγκίνησε

Μετά τον πανικό της διακόσμησης του σπιτιού για τα Χριστούγεννα και αφού τακτοποιήθηκαν όλα (επιτέλους οι άδειες κούτες μπήκαν στο πατάρι), τσουπ να ένα βραβειάκι "για μικρό σπιτάκι" λέει ... Και ποιος μου το χαρίζει; Δύο υπέροχες bloggers η Κική από το blog kikalazart-kiki.blogspot.com και η Onirokosmos από το blog onirokosmos-art.blogspot.com με συγκίνησαν πολύ!!! 

Ξέρετε μου φαίνεται απίστευτο που έχω αποκτήσει ένα μπλογκοσπιτάκι ζεστό, δεν με νοιάζει που είναι μικρό (γιατί όλοι οι καλοί χωράνε...), που αφήνετε τα σχόλιά σας, τα οποία μου δίνουν μεγάλη χαρά και που έχουμε δημιουργήσει μια απίστευτη παρέα και τα μηνύματα δίνουν και παίρνουν ...  Όλο αυτό το αλισβερίσι με κάνει και αισθάνομαι όμορφα! Σας ευχαριστώ όλους και όλες!!!!!!! Με κάνετε πολύ πολύ χαρούμενη!

Με τη σειρά μου κι εγώ λοιπόν θα το χαρίσω σε 5 μικρά σπιτάκια (λέγοντας μικρά εννοούμε μπλογκάκια με λιγότερους από 200 αναγνώστες)

Στο γλυκό μου το Λιτσάκι  fraulitsasworld.blogspot.com
Στην νεράιδα Αναστασία  neraidoskoni-creations.blogspot.com
Στην Εβελίνα  handarteveline-handarteveline.blogspot.com
Στην Λίλυ  thelillyfairy.blogspot.com
Στις Fro and Sissy  heartmadedesignsbyfroandsissy.blogspot.com

Καλορίζικο κορίτσια και με το καλό να τους χιλιάσετε τους αναγνώστες!

Πολλά φιλιά!

4.12.11

Χριστούγεννα! Το παραμύθι αρχίζει!!! Μέρος δεύτερο

Η συνέχεια του παραμυθιού με βρίσκει εντελώς συναχωμένη, τυλιγμένη σε μια κουβέρτα. Αυτό όμως δεν με πτοεί γιατί σας το υποσχέθηκα!

Θυμάστε τα Αγιοβασιλάκια μου! Τώρα φέγγουν καμαρωτά!


Τα κεράκια παντώς είδους τα λατρεύω! Πρέπει να το έχετε καταλάβει!





Και φυσικά δεν θα έλειπαν τα φωτάκια! Πολλά φωτάκια! Για να κάθομαι τα βράδια και να τα χαζεύω!


Λίγη μαγεία και στην κουζίνα παρακαλώ! Γιατί να μείνει παραπονεμένη; Όχι, όχι... Δεν χαλάμε χατίρι σε κανέναν μέρες που είναι!


Τα φωτάκια στην κουζίνα τα έβαλα για πρώτη φορά φέτος. Μου περίσσευε μια μακριά φωτεινή γιρλάντα οπότε σκέφτηκα να την χρησιμοποιήσω. Το αποτέλεσμα μου αρέσει πάαααρα πολύ γι' αυτό θα το καθιερώσω κάθε χρόνο να φωτίζεται και η κουζινούλα μου. Όταν μαγειρεύω δε, αισθάνομαι σαν την Mrs Claus! Η ατμόσφαιρα είναι μαγική!


 





Και φυσικά μια princess δεν είναι απαραίτητο να περιστοιχίζεται από άλλες νεραϊδούλες και πριγκίπισσες;



 
 





Το τζάκι μου και η μικρή κοσνόλα έχουν κι αυτά μικρές πινελιές πράσινου και κόκκινου. Του χρόνου, πρώτα ο Θεός, θα ασχοληθώ περισσότερο με αυτό το κομμάτι. Βλέπετε η μικρή πριγκίπισσα ήθελε να βοηθήσει κι εκείνη λιγάκι γι' αυτό και την άφησα να κάνει ό,τι της αρέσει!








Εύχομαι να απολαύσατε το ταξίδι!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!!!!!!!!

2.12.11

Χριστούγεννα! Το παραμύθι αρχίζει!!! Μέρος πρώτο

Με λαχτάρα περίμενα τη στιγμή που θα άνοιγα τις κούτες από το πατάρι, θα στόλιζα όλα τα παιχνιδάκια μου, μεγάλα και μικρά και θα ξεναγεννιόταν η παραμυθένια ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι! 
Τα φωτάκια πολλά ... αναβοσβήνουν ... αλλά όταν όλοι πέφτουν για ύπνο και επικρατεί αυτή η ήρεμη σιωπή, αισθάνομαι πως αυτά τα μπιχλιμπίδια ζωντανεύουν και "το παραμύθι αρχίζει"!

Σας παρουσιάζω λοιπόν με πολύ καμάρι το δέντρο μου! Είναι τόσο μεγάλο και πλούσιο, δεν το αλλάζω με τίποτα!








Κάτω από αυτό το μεγαλείο είναι χτισμένο κι ένα μικρό παραμυθένιο χωριουδάκι! Τα φώτα από τα σπιτάκια με το λιγοστό φως δίνουν μια μαγεία!





Τι να κάνουν άραγε μέσα οι νοικοκύρηδες;

Ο Άγιος Βασίλης δεν επρόκειτο να λείπει από αυτό το σκηνικό. Παρέα με έναν από τους τάρανδους είναι πολύ χαρούμενοι που θα μοιράσουν και φέτος δώρα στα παιδάκια μας!



Επειδή το παραμύθι μας είναι μεγάλο η συνέχεια στο δεύτερο μέρος!!!!!!!



Σας φιλώ γλυκά!!!