4.4.11

Αφράτα κουλουράκια με αμμωνία

Θα χρειαστούμε:
1300-1500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
5 αυγά
3 βανίλιες 
1,5 κ.σ. αμμωνία
αυγό για το άλλειμα

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. 
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και στη συνέχεια τις βανίλιες.
Διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα και την ρίχνουμε στο μίγμα.
Προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο. Η ζύμη θα πρέπει να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε ό,τι σχέδια θέλουμε, αλείφουμε με το αυγό και ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου